Sugen på att skaffa en ny iPhone men inte är lika sugen på att lägga dyra pengar på den? Turligt nog finns massor av smarta knep för att komma över en iPhone billigt – varför inte köpa en begagnat till exempel?

iphone-6Att hitta en billig iPhone är det många av oss som vill göra och vissa har mer tur än andra när det kommer till att göra just denna typ av fynd. På grund av en mitt från Telias sida var det till exempel flertalet konsumenter som lyckades komma över den nya iPhone 7 telefonen till en riktig bråkdel av priset på vad den egentligen kostar. Hur då? Jo, ett teknikfel hos Telia hade nämligen gjort att telefonerna lagts ut på hemsidan med ett pris utan moms vilket gjorde att kunderna kunde köpa telefonen hela 25 procent billigare än vad de egentligen kostar, skriver Expressen. Men denna miss åtgärdades snabbt och att lyckas göra samma miss igen är föga troligt – men du som inte hann handla din iPhone här kan såklart också hitta iPhone telefoner till ett bra pris, men kanske inte av modell 7 riktigt ännu.

Går att köpa iPhone billigt

Är man supersugen på att köpa just en iPhone billigt kan det vara värt att veta att till och med Apple insett värdet av att sälja telefonerna billigt. De har nämligen börjat sälja begagnade iPhones på sin amerikanska sajt skriver ComputerSweden. Men det är ännu inget som finns i Sverige utan här får vi hålla oss till godo med de andrahandssajter som finns eller köpa av kompisar. Men något att tänka på om du handlar begagnat av en säljare du inte känner så väl är att kontrollera så det inte är några fel på telefonen – såsom vattenskador. Och hur du kontrollerar detta har Nyheter24 sammanfattat enligt följande:

  • Öppna luckan för simkortet eller kolla i laddkontakten
  • Har telefonen varit utsatt för vatten syns en röd prick här
  • Det betyder dock inte att telefonen är helt trasigt – men om pricken syns kan du i alla fall pruta på priset!