Bra kontorsmaterial för effektivt arbete

Det finns två saker som du behöver för att verkligen kunna arbeta effektivt: en kontorsplats och bra kontorsmaterial. Då kan du fokusera på ditt arbete. Inred ditt kontor på ett sätt som hjälper dig att vara produktiv.

Du är precis klar med ett dokument. Det enda som återstår är att skriva ut dokumentet för att skicka det på posten eller kunna läsa det bättre. Men du har slut på kopieringspapper eller bläckpatroner. Eller så har du inga kuvert hemma. För att kunna arbeta effektivt är det riktigt smart att alltid ha ett rejält lager med kontorsmaterial hemma. Allt från kopieringspapper, kuvert och gem, till post it-lappar, kollegieblock och patroner till skrivaren. Även om vi lever i en digital värld, så arbetar och planerar vi mycket bättre analogt. De flesta har mycket lättare att göra en mind map på ett papper, än på datorn. Gå in på AllOffice och köpa kopieringspapper, pennor, kollegieblock och allt annat kontorsmaterial som du behöver.

Kontorsmaterial

Det är smart att alltid ha ett lager med kopieringspapper och bläckpatroner i skåpet. Då kan du spendera din tid på att arbeta: det tar bara onödig tid att åka iväg till affären för att köpa kontorsmaterial. Därför är det smart att köpa kontorsmaterial online och att köpa ganska mycket när du väl handlar. Så har du allting hemma och arbetar mer effektivt och får tid över. Fyll förrådet med:

• kopieringspapper
• kuvert
• patroner
• frimärken

Inred kontoret för arbete

Det är många som verkligen gillar att ha ett eget kontor. En plats för datorn, skrivaren och där du i lugn och ro kan arbeta. För en ha en bra arbetsplats räcker det dock inte att du har ett kontor eller eget skrivbord. Du bör inreda ditt kontor för arbete, så att du verkligen arbetar effektivt. Hur du inreder ditt kontor påverkar faktiskt både själva arbetsflödet och hur väl du kan koncentrera dig. Det viktigaste är naturligtvis att du har ett bra skrivbord och en skön ergonomisk skrivbordsstol som du verkligen trivs med. Som är bra för din kropp. Om möjligt bör du investerar i ett höj- och sänkbart skrivbord så att du både kan sitta och stå när du arbetar. Mycket bättre för hälsan än att bara sitta ner.

För det andra behöver du ha ordning och reda. Det är svårt att arbeta i en miljö där du alltid måste leta efter saker. Du hittar inte ett viktigt papper, USB-stickan eller dina bläckpatroner. Att inte ha ordning och reda tar bara massa tid. Låt allting har sin plats så hittar du omgående dina saker. För det tredje är det klokt att inte ha för många saker i rummet som tar uppmärksamhet. Ju fler saker som du har på ditt kontor, på väggarna, skrivbordet och i hyllorna (förutom böcker, pärmar och dylikt), desto svårare blir det för hjärnan att verkligen koncentrera sig. Du påverkas väldigt mycket av din omgivning. Du behöver inte bli minimalist, men du kan ta lite inspiration av inredningsstilen för att arbeta mer koncentrerat. Ta bort allt onödigt som finns på skrivbordet och på väggarna. Låt din arbetsplats vara just en arbetsplats. Även om det känns roligt att sätta upp bilder och kort för att göra det mysigt, så är det kontraproduktivt.