Skaffa en HR-specialist till företaget

Att driva ett företag med anställda innebär många arbetsuppgifter. Bland annat måste du tillsätta personal, sköta personalvård och andra uppgifter relaterade till dina medarbetare. Det kan göra att du som företagsledare ibland får lite väl mycket på ditt bord.

För att du ska kunna ägna dig åt det du är bäst på, nämligen att leda ditt företag, kan det vara en god idé att anlita en HR-specialist som är expert på personalfrågor. På så sätt får du avlastning i ditt arbete.

Vad gör en HR-specialist?

Förr kallades HR-avdelningen ofta för personalavdelning. Då innebar arbetet mest administrativa uppgifter, men en HR-specialist idag gör så mycket mer än så. I rollen ingår bland annat att leta reda på nya medarbetare. Med en HR-specialist behöver du med andra ord inte anlita en extern rekryteringsfirma, något som annars kostar en hel del. En HR-specialist kan även ha flera roller. Här är ett exempel på en sådan som arbetar med både hållbarhets- och medarbetarfrågor på sitt företag.

Vidare har HR-specialisten hand om arbetsmiljöfrågor, kontraktsskrivning och personalutveckling.

HR är idag ett populärt begrepp

Alla framstående företag har idag en HR-avdelning. Det gör att HR är ett väldigt hett ämne, så pass hett att det faktiskt forskas på det. Så här skriver Akademikerförbundet SSR om den senaste forskningen inom HR inom HR:

”Daniel Tyskbo och Wajda Wikhamn tilldelas årets forskningspris för HR, för sin forskning om talent management. Forskningspriset för HR är ett av Sveriges HR Förenings priser.”

Som företagare är det med andra ord viktigt att du hoppar på HR-tåget för att ditt företag ska ligga i framkant. Med en HR-specialist får du dessutom hjälp med alla de frågor som du kanske inte riktigt hinner med själv.