Allt fler är ute efter ett meningsfullt liv och med det väljer att byta karriär i mitten av livet. Genom att sadla om ökar chanserna till ett mer trivsamt jobb och även liv. Dn.se har intervjuat tre personer som alla valt att byta jobb och förverkliga sig själva. Klivet är enklare än vad många tror. 

7049838-composite-image-of-unsmiling-businessman-with-arms-raisedOavsett om man väljer att gå en marknadsföringsutbildning eller om man känner för att byta stad – eller land och göra något helt annat så handlar det om att man ska lyssna på sig själv och vad den inre rösten säger till en att göra. I en artikel från dn.se går det att läsa om tre personen som alla valt att förverkliga sin resa.

Från konsult till Skansens krukmakeri

Alla bär vi på en dröm, och allt fler människor väljer att blåsa liv i drömmen. För Nina Liljeqvist som var konsult inom ekonomi var drömmen om att få jobba mer med händerna. Varför valet blev ekonomi från början handlade om att hon inte riktigt visste vad hon ville utan ekonomi kändes då som ett rationellt beslut. Men, livet gick inte ihop och då fann hon Hantverksskolan och bestämde sig för att sadla om. Skansen blev drömmen och nu är Nina mycket lugnare. För Susanna Lundh gick resan från forskare på KTH till att bli högstadielärare i Husby. Hon kände stor nervositet över sitt beslut innan, men kände att när hon väl hade bestämt sig så kände hon sedan en otroligt stor lättnad. Då vet man att man har valt rätt.

Känner man att man mitt i livet skulle vilja göra något annat så ska man veta att det aldrig är för sent att byta spår. Hellre att byta och att vara lycklig än att gå och fundera på hur livet skulle kunna ha blivit.