I början av juni rapporterade Nyteknik.se att man i framtiden kan förvänta sig att wifi har ersatt vanliga batterier. Det är i alla fall en lösning som forskarna vill utforska – och självklart vore det intressant om den tanken kunde bli verklighet.

Det kommer mest troligt dock dröja innan det blir verklighet, och tills den dagen får vi helt enkelt nöja oss med de klassiska batterierna för att våra teknikprylar ska fungera som de ska. Och egentligen är de inga större problem, eftersom det är någonting som vi använt länge utan större problem. Dessutom är det enkelt att beställa batterier, oavsett vilket batteri en är ute efter. Det finns till och med affärer som enbart fokuserar på att ta fram batterier, som till exempel http://www.batteriexperten.com/.

En annan nyhet vad gäller batterier – är det faktum att Google vill göra sig av med Flash eftersom det påverkar batteriet så mycket. Tanken är, enligt en artikel som ni kan läsa här, att rädda datorns batteri och surfarnas surfro.

Det hela kommer att fungera genom en uppdatering som gör att webbläsaren Google Chrome inte kommer att spela upp flash-element automatiskt, vilket i sig kommer att hjälpa datorn när det kommer til latt spara ström. Egentligen är funktionen inte unik, det finns redan plugin som gör detta om användaren väljer att installera detta. Google menar dock att de har en lösning som är smartare, de ska nämligen analysera sajten och endast pausa animationer och applikationer som inte är relevanta för sajten. Om du öppnar spel eller filmer i flash medvetet kommer du inte att påverkas.

Läs gärna även denna artikel om hur batterier revolutionerar elförsörjningen.

Framtiden ligger framför oss och vad som kommer att ske vad gäller teknik, batterier och datorer vet vi inte. Ett som är säkert är dock att det är spännande med utvecklingen.