Lån utan registrering?

Vad lånar egentligen svenskarna mest till – och hur ska du göra för att hitta rätt lån för just dig och din situation?

Med creditsafe lån registreras inte din låneansökan, på samma sätt som den skulle göra ifall du hade ansökt om ett lån med UC. Det är en fördel för dig som låntagare. Men vad mer är bra att veta innan du tecknar upp dig för ett lån?

Jämför långivare och lån innan du lånar

I en artikel i Expressen går det att läsa om hur du ska tänka när du funderar på att låna pengar. Det främsta rådet är att jämföra långivare och olika låneerbjudanden innan du tecknar upp dig på ett lån.

Detta lånar vi mest till

Svenskarna lånar mestadels pengar till ett köp av en bil, ny eller begagnad. På andraplats kommer renovering hemma, vare sig det är badrum, kök eller något annat som rustas upp- Kanske för att höja värdet på bostaden innan en eventuell försäljning. På tredjeplats kommer lån för att samla andra lån, alltså betala av andra lån genom att ta ett större, mer heltäckande lån – kanske till bättre ränta än de andra, mindre smålånen som ligger och tickar pengar varje månad. Något annat som svenskarna lånar pengar till är köp av ett annat fordon, vilket kan vara allt från motorcykel, moped, cykel och husbil. På femte plats kommer lån för att åka på semester, därefter lån för renovering av fritidshus och sist på listan kommer lån för att köpa en båt. I vilken kategori faller du? Kanske i övrigt?

I Svenska Dagbladet går det att läsa om hur var åttonde svensk faktiskt har tagit ett lån för att köpa sig just en semesterresa, detta enligt en ny undersökning.

Många amorterar mer på sina lån

Däremot är det så att svenskarna lånar mindre pengar än tidigare just nu, kanske på grund av den annalkande lågkonjunkturen som alla pratar om i media. I en artikel i SVT går det att läsa om hur svenskarna i stället för att låna mer, amorterar mer på sina lån – detta enligt bolånerapporten från Finansinspektionen. Samtidigt är det fortfarande ett faktum att många har skuld kvar att betala av.