Fler och fler vill starta webbutik

Antalet webbshoppar blir fler och fler, rapporterar DN. Inte minst är det unga som vil sälja varor på nätet. Men en webbshop kan även vara en bra idé för den som på grund av sjukdom inte kan lämna sin bostad.

Det blir allt vanligare med webbshoppar, och inom många segment är konkurrensen idag hård. En konkurrensfördel kan då vara att välja en stabil teknisk lösning. På https://www.vaimo.se/ hittar du en sådan. Företaget jobbar med Magento, ett av de största och mest spridda systemen för e-handel, och erbjuder skräddarsydda lösningar baserade på detta system.

Att välja ett stabilt system är ett av råden som ges i denna text från Driva eget, som ger flera råd till dig som funderar på att öppna en webbutik. Men vad beror det på att så många vill öppna just webbutiker?

Emma Lindgren, marknadschef på betalföretaget Payson som står bakom undersökningen, förklarar ökningen.

– Den beror på förändrade konsumtionsvanor. Det talas inte längre om handel och e-handel – kunderna förväntar sig att kunna handla från en webbutik. Det blir även vanligare att konsumenter ser något på stan och sedan går hem och söker efter den billigaste varianten, säger hon.

Webbutik p.g.a. ohälsa

Men det är inte bara unga som öppnar webbshop. På Kvarnholmen i Kalmar har en butik som sålde konstnärsmaterial slagit igen, berättar 24kalmar.se. Den kommer dock att återuppstå som webbshop, skriver samma tidning. Anledningen till att den fysiska butiken slår igen är att ägaren har hjärtsvikt, och knappt orkar gå från bilen till butikslokalen.

Det här är ännu ett skäl till att starta en webbshop. Det går att ha sitt lager hemma, driva företaget från bostaden, och ha kunder i hela landet eller rent av också i andra länder. Inte minst passar det den som har en affärsidé, men som på grund av sjukdom eller funktionsnedsättning har svårt att få ett jobb.