Blogg

Regeringens kollaps i jobbfrågan inleder valrörelseåret

måndag 1 februari 2010
Läste nyss Mats Knutsons analys och kommentar rörande Reinfeldts "100 000-fel". Och visst, en ursäkt finns nu ute och en förklaring. Men är det inte bedrövligt att Statsministern inte vet bättre rörande en så oerhört viktig och central indikator som sysselsättningsgraden? Borde det inte finnas en estimering. Briefas inte regeringen kontinuerligt när det gäller sysselsättningen?

Någon kanske har ett bra svar, under tiden vill jag nog rubricera detta som regeringens kollaps i jobbfrågan snarare än ett enskilt misstag.

Johan Westerholm och Alliansfritt Sverige samt HBT-sossen följer upp tillsammans med Jakob Lundgren och Fredrik Pettersson. Även Martin Moberg berör ämnet.

Läs även om detta i DI och DN.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , Fler progressiv bloggar på Netroots. Pingat på intressant.

2 Kommentarer:

Peter Strobl at: 2 februari 2010 11:10 sa...

Politik är ibland ett diaboliskt spel, med höga insatser. Det ser vi prov på dagligen från regeringens sida.
Sannolikt vet Reinfeldt precis vad han gör. Han kan estimera, jag kan inte tänka mig ngt annat.
Vi har sedan länge sett ett trixande och fixande med siffror. Ett döljande och mörkande som snart är regeringens signum.
Men Reinfeldt gör som alla andra gör i regeringen skyller på den som står närmast, om något går fel. Denna gång de personer som serverade underlagen. En numera accepterad ledarskapsstil inom regeringen.
Det kommer att komma fler lapsusar eller rena lögner, var så säker.
Regeringen är pressad och spelar ett högt spel med väljarna som insats.

MVH
Peter

grinigeper at: 3 mars 2010 21:54 sa...

Det är en lögn att ni socialdemokrater skulle fixa några jobb tillsammans med vänsterpartiet och miljöpartiet. Tvärtom skulle jag säga att ni faktiskt förstör arbetsmöjligheter för folk med er politik. Jag hade skaffat en utbildning som jag betalat själv med pengar jag sparat ihop. Sedan när jag äntligen skulle få ett jobb som det jag utbildat mig till ja då ändrar ni reglerna så att jag inte fick jobba som mäklare vilket var min utbildning, Jag skulle få skriva på anställningskontrakt och skulle söka registrering,men eftersom ni utan att förstå vad ni gett er in på ändrat reglerna slogs jag ut från arbetsmarknaden. Till sist gick jag in i väggen och blev förtidspensionär med 6800 kr i månaden. Hela historien berättar jag på min blogg. den är alldeles för lång att berättas här. Men det är inte bara jag som drabbades utan tusentals andra i ett svep. Så kom inte och påstå att er arbetsmarknadspolitik skulle vara bra. Och den dan jag röstar på er igen kommer aldrig det kan jag garantera. För efter att ha träffat arroganta socialdemokratiska politiker som inte velat hjälpa mig så begrep jag att er går det inte att lita på. Det enda ni tänker på är er själva.
http://antirodgronabloggen.blogg.se